Life must go on in Gaza and Sderot.

Den följande texten är ett utdrag från Dagens Nyheters websida:

"Det känns ganska normalt, men medan jag skriver kan jag tydligt höra krigets ljud. Explosioner och flygplan, skottlossning och helikoptrar. Ett fruktansvärt krig så nära på andra sidan gränsen."

Citatet är den israeliske Hopemans från hans senaste inlägg på en av de mest hoppingivande bloggarna om och från Gaza – Life must go on in Gaza and Sderot. Bloggen författar Hopeman från sitt hem i Sderot ett par kilometer öster om Gaza tillsammans med sin palestinske vän Peaceman inifrån flyktinglägret Sajaia.

De startade för ganska exakt ett år sedan för att berätta för folk "vad två fredsivrande människor från båda sidorna av denna galna siuation känner, tänker och går igenom". Peacemans inlägg är färre och kortare. Hopeman förklarar varför och varför kontakten med vännen en dryg mil bort avtagit sedan Israel inledde sin operation den 27 december:

"Han saknar elektricitet 99 procent av tiden och kan inte ladda sin mobiltelefon. Dessutom är mobiltelefonernas mottagning i Gaza nästan noll, vilket gör att måste befinna sig på en högt belägen och utsatt plats för att kunna prata."


Hela DN-artikeln finns att läsa här.




Bilder: Jerusalem Post

Kommentarer
Postat av: Erik

Elände! Inte kul detta med Gaza. Fast ditt tips ska jag kolla upp. Hamas är en sak och omvalskåta judar en annan, men liknande sak. Men fredsivrare kan vi aldrig få för många av! Fast man behöver inte åka till Gaza för att få problem med mobilmottagningen. På "mitt berg" är 3-mottagningen usel. Det har en granne märkt som försöker surfa med 3-dongel och det märker min son som har 3-mobil. Men Gaza är skit. Kan inte folk träffas, äta gott och dansa och älska med varandra. Fasen vilken skön värld vi skulle få då ;-)

2009-01-13 @ 17:39:11
URL: http://erik56.blogg.se/
Postat av: Bosse

Hm ...

2009-01-13 @ 18:54:50
Postat av: ElStiffo

Gud vilka hemska bilder.

2009-01-14 @ 08:56:30
URL: http://elstiffo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0