Det kom en bild ...

... från vännen Lasse med texten: "En promenad på Odengatan kan bli jobbig."


Snart är säsongen slut.


George Carlin on Death - RIP

George Carlin? Vem är det? Jag hade aldrig hört talas om honom förrän vännen Lasse tipsade.


EU-registrering av bloggare?

EU och Sverige påminner allt mer om diktaturstater; medborgarna ska kontrolleras in i minsta detalj. Senast i raden av åtgärder var lagförslaget om FRA:s signalspaning som gick igenom (med smärre förändringar) i riksdagen. Och nu EU-förslaget om obligatorisk registrering av bloggare med namn och bild. Att vi i Europa har en så kallad demokratisk valprocedur är sannerligen ingen garanti mot att vi inte snart sitter i en stat som är minst lika misstänksam mot medborgarna som vilken kommunistisk diktatur som helst. Och vilken skillnad är det i dag i praktiken mellan en superkapitalistisk demokrati som USA och en lika superkapitalistisk kommunistisk diktatur som den i Kina?

Här sitter jag och tittar på den gamla arbetskamraten Anna som numera läser upp nyheter i Rapport. Ingen skugga över henne, "she's just a messenger".


Shame and scandal in the family


Johnny Chester & Jigsaw, 1972.


Shame and scandal in the family

I say oh, misery
Shame and scandal in the family
Woe, misery
Shame and scandal in the family

Down in Trinidad there was a family
With much confusion as you will see
A mama and a papa and a boy who was grown
He wanted to marry and have a wife of his own
He found a girl she suited him nice
He went to his father to ask his advice
His father said: "Son, I have to say no,
The girl is your sister, but your mama don't know"

Oh, misery
Shame and scandal in the family
I say oh, misery
Shame and scandal in the family

Then a week went by and the summer came down
Soon the best girl on the island he found
He went to his papa to make it a date
His papa shook his head and to this he did say
"You Can't marry that girl I have to say no
Cause the girl is your sister, but your mama don't know"

Oh, misery
Shame and scandal in the family
I say Oh, misery
It’s shame and scandal in the family

He went to his mama, he covered his head
He told his mum what his father had said
His mother she laughed,
she said: "Go man, go
Your daddy ain't your daddy, but your daddy don't know."

Oh, misery
It’s shame and scandal in the family
Oh, misery
Shame and scandal in the family
I say oh, misery
Shame and scandal in the family
I say oh, misery

Några av den temporära "fattigdomens" fördelar.

1. Man går ned i vikt, det vill säga tappar lite av det onödiga fläsket.
2. Man röker mindre eller inget alls, det vill säga att man lever lite mer hälsosamt.
3. Man går äntligen igenom matskåpen, rensar dem och finner att O'boyens bäst-före-datum inträffade i januari 2005, ketchupens 24 november 2006 och sillburkarnas i april i år.
4. Och inte minst får man en liten påminnelse om att minst en miljard människor på vår jord lever under den absoluta fattigdomsgränsen. Den linjen har jag inte ens snuddat vid.

Så tro inte att jag beklagar mig när jag väntar på att pensionen ska komma. Jag har det bra!

Lilla Rachel igen.

Beethoven: Rondo a Capriccio, Op.129.


Be happy!


Från Per

I thought i could see the light at the end of the tunnel – but it was only the headlight of the approaching train.

Eniros utsiktsbilderhttp://kartor.eniro.se/

Jag kunde naturligtvis inte låta bli att kolla min egen omgivning.

Sedan bar det av till Karlstad där jag flög omkring över stan hela kvällen.


Del av Herrhagen (vilket underbart namn på en stadsdel).


"Sockerslottet" och till höger gamla Saga-teatern, som numera heter någonting annat.

Och jag som trodde ...

... att midsommarafton inföll på lördag. Att jag aldrig lär mig! Så där står jag utanför det stängda systembolaget, stirrar fånigt och svär tyst för mig själv över det alkoholkonservativa Sverige som inte tillåter folk att köpa en flaska vin i Konsum, Ica eller någon annan helgöppen butik. Nåja, Pilsner Urquell kan jag köpa utanför det förbannade systemet och lite snaps finns kvar i Linie aquavitflaskan som den omtänksamme brorsan förärade mig i augusti förra året.

Glad midsommar tillönskar jag mina läsare!


För mycket av det goda.Starkt kaffe med ett par centiliter Linie aquavit plus två cigaretter och en chokladbit – det blev visst lite för mycket på fastande mage. Jag blev lätt snurrig och fick gå och lägga mig.

Melanies stickerhttp://www.melanieisdemented.com/

På en stolpe i Gröndal.

Statistik som film och skön konst.Jag återkommer med ett förtydligande inlägg om folkhälsoprofessorn Hans Rosling.

Form

Varför kom jag att tänka på El Stiffo när jag bröt loss den här manicken från en sak? Antagligen för att jag sett liknande former i hans teckningar och målningar. Besök hans blogg här: http://elstiffo.blogg.se/

Någon som har en aning om vad det är som syns på bilden? Jag vet.

LYCKA! ;-)Det dunsar till under brevinkastet, Coops tidskrift "mer smak" träffar golvet. Jag brukar inte läsa den, men sprättar ändå upp plastomslaget eftersom jag vet att det kan finnas en premiecheck som bilaga (till Konsum-medlemmar). Det visar sig att den här gången har jag handlat tillräckligt mycket för att vara berättigad till 50 kronor i bonus. Yipee! Vad väljer jag att köpa för den slanten? Mitt bröd är slut, så visst skulle det sitta fint med en macka. Men – och här blottas mitt narkotiska beroende – jag tänker köpa en ask cigaretter! Jag behöver inte vänta till i morgon, jag kan röka redan i dag – efter tio dagars rökuppehåll. Det hade varit annorlunda om pensionen inte kommit förrän nästa vecka, då hade jag köpt bröd. Men just nu kan mackan vänta ytterligare en dag. Konsum, here I come!

TJOHOO!

I morgon kommer pensionen!


"Hitta ditt livs kärlek"


Stenar och färg

När mina ögon fastnar vid något är det dags att ta fram kameran. Tyvärr tar jag inte fram den så ofta som jag vill; jag ser ibland människor som jag vill fotografera, men av olika skäl avstår jag i regel ifrån det. Jag är inte folkskygg, men stenar har jag lättare att komma till tals med ...


Vacker bild

Min syster Eva har sänt vackra bilder till mig i årtionden. Den här vykortsbilden kom i dag:


Nu kommer regnet!

Det är så jäkla vackert med de mörka molnen.


Det dubbla ljuset

När jag tittade ut genom köksfönsret I går kväll kom jag att tänka på René Magrittes målning "The Empire of Lights"; dag och natt i samma bild.

Sedan tog jag mig friheten att låna en del av Magrittes himmel:


Inspiration för El Stiffo?
En lyckad fredagskväll.

Det är inte alltid man hänger med i svängarna. Någonting händer som genererar ett påbörjat inlägg på bloggen. Innan inlägget är färdigt och publicerat sker någonting nytt, och strax därpå ännu något nytt. Det här inlägget påbörjades för ett par veckor sedan, men sedan kom andra saker emellan och det hela blev liggande – tills jag hittade det i dag.

Jag träffade de gamla vännerna Eva och Bernt hemma hos Eva. Det var första gången vi hälsade på i hennes vackra hem. Vi har alltid kul när vi träffas, vilket sker alltför sällan. Samtalet flyter utan pauser, avbrutet endast av de många skratten. Vi bjöds på mycket gott att äta och dricka, bland annat en makalöst god köttgryta och ett fantastiskt gott rödvin, Raccolto.

Framåt kvällen drog vi in till stan för att lyssna på några av Bernts musikpolare som spelade på den indiska restaurangen Bollywood. Tyvärr blev de flesta av mina bilder på musikanterna inte särskilt bra.Vid bordet intill vårt satt en familj, vänner till Bernt, och i den ingick lilla Nora, fem eller sex år gammal. Eva och jag pratade med henne i sommarskymningen utanför restaurangen, och vi blev båda helt charmade av den lilla tjejen. En hjärtego' unge som uttryckte sig så väl och med ett häpnadsväckande stort ordförråd. Jag tog några bilder av henne plus en liten filmsnutt.


Kort experimentfilmHel delad frustrerad

Ännu en StenmarkareDen här bilden sitter på kylskåpsdörren.

Green Valley in my heart.


Nej, det är ingen Photoshop-manipulation.

Fågelungar

En sothönefamilj i sjön Trekanten och två måsungar på en brygga vid Essingefjärden (med de oroliga föräldrarna flygande tätt ovanför mitt huvud).


Gick för att handla ...

... med kameran i fickan, som vanligt. Kunde inte låta bli att filma stora "Östanvik" när den backades ut från kajen och vändes ute på Essingefjärden.För en annan båt strax intill hade det inte gått så bra.
hitta.se 3D

Det sker en trevlig utveckling på hitta.se. Nu senast har man lagt in en betaversion som gör att man kan titta på en stor del av Stockholm i 3D. Fler städer är på gång. Klicka här: http://www.hitta.se/3d/3d_splash.aspx och så småningom hamnar du här:


Sedan är det bara att förflytta sig till de områden man vill titta närmare på. Hela innerstaden kan beses och flera av närförorterna. Det går att zooma in och ut, objektet kan roteras i 360 grader och vinklas. Närbilderna kan ibland likna akvarellmålningar, det ser ganska flummigt ut. Att funktionen är under utveckling märker man snart. Titta till exempel på den här bilden av den gamla Skatteskrapan på Södermalm. Den ser onekligen ganska bombad ut.


Jag kunde naturligtvis inte låta bli att leta upp "mitt" hus för att vrida och vända på det.

I Evas trädgård


Kinesisk trädpionVad händer här?


Peje passerar

Telefonen ringer: "Tjena, de e Peje! Ja e utanför nu, kom ut på balkongen."Ögon

Någon som har försökt att ta en närbild på ett eget öga? Det kan vara ganska knepigt att fixa ljuset och skärpan. Och hur blir man av med speglingen av omgivningen i ögonreflexen. Jag stod vid köksfönstret och knäppte bild efter bild, och senare upptäckte jag att man kunde se både huset mittemot och min frukosttallrik med äggkopp i ögat.


Trevligt möte

Det var ett tag sedan vi sågs, Ode, Erik och jag. Men i går fick vi till ett möte på mysiga Café Pladder i Vinterviken. Det blev både latte, spansk öl och kul snack.


Erik


Ode


Moritz öl från Spanien.


Ölinfo.

"I en röd liten stuga uppå sjön vill jag bo"Den här roliga båten passerar nästan dagligen under sommaren. Den går att hyra för en sjötur med middag.Ett annat flytetyg som jag såg för första gången i dag. Tyvärr befann det sig lite för långt bort för att jag skulle kunna få till någon skärpa i bilden.

Hemma hos Nils, 98.

Den 4 maj 2008.


Spegelblank morgon

En så lugn vattenyta som den i morse kvart över sex har jag nog aldrig sett.Fraktal färg

En snygg animation som programmet KBT erbjuder:


Söndag 1 juni

Ännu en av dessa osannolikt vackra och varma sommardagar. I skuggan på min balkong är det 26 grader, när solen tittar fram där senare i eftermiddag blir det hett. Massor med båtar på fjärden, massor med människor på klipporna. En perfekt dag för fönstertvätt.

RSS 2.0