When you are in deep shit.

En kul bild från Gösta:


Komprimerad lägesbeskrivning.

Nikotinet är tillbaka i kroppen, romanen ligger på is, ryggen värker, solen skiner.

Isentrsarnt!

Eilngt en ueneörnskding på ett egnskelt uivtnierset så seplar det inegn roll i viekln odrnnig bksortnävea i ett ord såtr i, det edna som är vtikigt är att fsötra och ssita bavstoken såtr på rtät patls. Rseetn kan stå hlelur om blluer och man kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm. Dttea broer på att vi itne leäsr vjrae bkosatv för sig, uatn odern som hlehet.

Denna intressanta text fick jag från vännen Lasse. Plötsligt inser jag hur meningslöst mitt arbete som korrekturläsare och manusgranskare varit ...
Smiley

Sola i Karlstad

Wikipedia:

'Sola i Karlstad, egentligen Eva Lisa Holtz, född 1 januari 1739 i Karlstad, död 24 november 1818, är en känd symbol för staden Karlstad och har haft stor påverkan på stadens bild utåt. Holtz jobbade på ett värdshus i Karlstad, och blev känd för sitt glada och 'soliga' humör. Utanför Stadshotellet i Karlstad står en staty av Holtz. Denna staty är utförd av skulptören Herman Reijers och ställdes på plats 1985. Holtz ägde ett värdshus i gamla Karlstad.'


Staty


Staty

 


 

 

 

 


En kär bild

Alessandro & Michaela

Alessandro och Michaela på Wayne's i Karlstad, juli 2006.

Söndagsexperiment


Draft: Lördag, jag ...

Lördag, jag rör mig mellan tre olika rum: köket, datorrummet och rummet som jag inte funnit ett namn för. I köket skriver jag om barndomen på 1940-talet, i datorrummet bloggar jag, i rummet utan namn ... jag vet inte än. Kanske är jag på väg in i en period av svartvita bilder?

Bloggen har flyttats till en ny server. Där fungerar det dåligt. Inläggen kommer inte upp till publicering på det sätt som de gjort tidigare. Det är irriterande. I går stod jag i kontakt med supporten på blogg.se, de hjälpte till efter bästa förmåga, men problemen med bloggen kvarstår.

Egocentrisk? JAG?


Sju Stockholmsbilder ...

... tagna vid en promenad förra veckan:Snabbaste vägen mellan Sveavägen och Birger Jarlsgatan?
Sveavägen.Har riksdagsfolket redan börjat sommarlovet?
Vad som återstår av det svenska försvaret?Demonstration på Mynttorget.Upp emot Riddarfjärden.Evert Taube på Riddarholmen.

En bild till Erik

Väcker detta hus några minnen?


Med blicken vänd mot det förflutna ...

... går jag baklänges mot framtiden.

image275

Blomman i trappan

Såg en vacker gammal stentrappa i Eriks blogg

http://erik56.blogg.se/images/stentrappa1_1208891529.jpg

och kom att tänka på den här trappan som finns utanför en synagoga i Tel Aviv.

image271

Körsbärsträden i Kungsträdgården

På tisdagen tog jag mig äntligen in till stan i solskenet. Målet var körsbärsträden i Kungsan. Hade tänkt ta vägen förbi T-Centralen, men när tåget gled ut i ljuset efter Slussen ändrade jag mig och klev av i Gamla stan. Det blev en promenad längs vattnet via Riddarholmen, en sväng i utkanten av Gamla stan, över Helgeandsholmen och Norrbro, nerför Strömgatan och in till The Huset (så heter gamla Tetley numera). Förr drack jag alltid te med citron där, nu blev det en latte med blåbärskaka - plus en cig ...

Och sedan de blommande körsbärsträden. Jag tänker inte använda några ord för att kommentera skönheten där, de många bilderna får tala:

image257

image258

image260

image261

image262

image263

image264

image265

image266

image268

image269

image270

Mun- och Fotmålarna

Jag beundrar dessa enastående människor och konstnärer. I många år har jag köpt deras vykort. Men nu är bunten med bilder från dem så tjock, att jag inte längre betalar för de med jämna mellanrum inströmmande kuverten med nya vykort. Men det spelar tydligen ingen roll för dem, för strömmen har inte upphört. Det ger mig naturligtvis dåligt samvete, så då och då skickar jag ändå in en slant som tack för deras verk. Och så fortsätter det ... Bunten växer allstå, för numera skickar jag inte så många vykort via snigelposten, internet finns ju.

image255

'Sommarminnet', efter ett original målat av Kathy Mitchell, munmålare.

image256

'På mage i det gröna', efter ett original målat av Alton Jackson, munmålare.

Böcker, böcker ...!

Jag har ju den här skylten som påminner mig:

image253


Det händer fortfarande att jag köper och lånar böcker, ibland får jag böcker i gåva, jag har massor av olästa böcker och många av de för längesedan lästa vill jag läsa igen. Det ligger alltid en trave och väntar, som toppen på ett litterärt isberg. Det känns - stressande.

image254

VÅRSTRESS!

I går var jag ordentligt skrivsugen. Laddade för en dag vid datorn med persiennen nedfälld för att inte frestas av vårsolen. Då ringde Eva ... Det var inte svårt för henne att få med mig ut i det sköna vårvädret. Kameran var med, sju bilder blev det; fem kommer här:

image247


image248


image249


image250


image251


Och i dag skiner solen igen. Förbannat också, jag som har så mycket jag vill göra vid datorn:

Ett antal mail ska besvaras, några blogginlägg vill bli kommenterade, flera små filmer ska redigeras, en krogdialog till 'Romanen' ska skrivas, några blogginlägg ska formuleras, den nya bloggen väntar också på inlägg, ett antal program ska laddas ner från nätet, några objekt ska arrangeras och fotograferas, en låt är påbörjad och kräver inställningar i synten, ljud- och midiuppkopplingar som tar tid ... och så vidare.

Lägenheten måste städas, fönstren tvättas.

Och inne i Kungsträdgården blommar körsbärsträden! Eriks bilder därifrån lockar mig att resa in till city för att njuta av den blommande skönheten där:

image252


Se fler av Eriks sköna bilder här: http://erik56.blogg.se/

Eva påminde mig om att det pågår en intressant Andy Warhol-utställning på Moderna Museet, och att den märklige fotografen Dawid ställer ut i Liljevalchs konsthall.

VÅRSTRESS, alltså!

Detta har hänt:

Minst en Stenmarkare i veckan för den mentala balansens skull borde vara en självklarhet. Jag har inte levt upp till detta och vill härmed bättra mig. Fem bilder plus ett bokomslag från den originelle absurdistens första bok Detta har hänt: följer här:

image241


image242


image243


image244


image245


image246

Vimeo - bättre än YouTube?

Jag är ny på den här sajten, vet inte så mycket om den än. Av det lilla jag har sett så verkar man ha god kvalitet på både ljud och bild. Adressen är:

http://www.vimeo.com/

Här ett exempel på kvalitén. Glöm inte att klicka nere till höger på bilden för att få den i fullt format över hela bildskärmen:
         

http://www.vimeo.com/907597

En dans som gjord för mig!


En helt vanlig promenad.

Och vem är intresserad av att läsa om en vanlig promenad? Kanske inte jag, däremot kan jag tydligen tänka mig att skriva om en sådan. Bara jag kommer ut på gatan och ser de gamla husen högst upp på Ormberget mår jag fint.

image237


image238


image239


Dra inte en lättnades suck nu, promenaden har knappt börjat, fortsättning följer.

Lasse Gjertsen fra Norge

Innan jag går ut för en längre promenad i solskenet vill jag presentera en gla gutt för min lilla skara av otrogna läsare: Lasse Gjertsen. Denne rolige norrman är känd för många av YouTubes tittare. Den video som visas här har betittats över åtta miljoner gånger på YouTube. Jag står säkert för minst 25 av de gångerna.
Den som vet något om filminspelning, klippteknik, ljudläggning, synkproblem och liknande har kanske speciella förutsättningar att beundra den här mannen. Men även utan sådana erfarenheter kan man få sig ett gott skratt när han släpper loss vid trummorna och pianot. Ha det så kul tillsammans med Lasse:Det finns mer av Lasse Gjertsen på YouTube, sök på lassegg.

Dagens början

Vaknade tidigt, låg kvar länge i sängen och lät tankarna flöda fritt, hade bandspelaren inom räckhåll och läste då och då in några meningar, fick många idéer till text, bilder och ljud som föreföll utvecklingsbara. Steg upp vid niotiden, åt frukost, kopierade över ljudfilerna från bandspelaren till datorn, tog ett par bilder på ett bokomslag, skrev några rader i bloggen, konstaterade att solen sken och att jag borde ta en promenad ...

Någon som har lust att baka?

Ett recept efter min mor. En flickvän bakade det här brödet för några år sedan och det blev supergott. Själv har jag tyvärr inte givit mig i kast med receptet, men jag ligger i startgroparna för det.

image235

image236

Ett förtydligande av skönskriften:

'Nu har jag lust att baka'-bröd.

6 dl rågmjöl
8 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl vetekli
1 msk salt
1 msk stött fänkål
1 msk stött anis
hackat skal från en stor Jaffa-apelsin eller
mycket russin
1 msk bikarbonat
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sirap
6 dl filmjölk eller Kefir
3 dl mjölk

Gör så här:

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Blanda sirap, filmjölk och mjölk i en annan skål.
3. Häll ner mjölk/sirapblandningen och blanda väl till en lös smet.
4. Häll smeten i tre 1 1/2-liters avlånga, smorda och bröade kakformar.
5. Sätt in formarna i kall ugn. Grädda i 200 grader 50-55 minuter. Ta tiden från att du ställer in formarna i den kalla ugnen.

PS: I stället för apelsinskal kan man ta pomeransskal, som finns hackade att köpa. Ibland tar jag litet öl i smeten i stället för mjölk.

Bob Dylan

Fick en länk till en innehållsrik sajt från vännen Lasse. Där finns bland annat en spännande bild föreställande den gamle favoriten Bob Dylan:

image234


Klicka på länken här under så kommer du till bilden i stort format:

http://www.vanityfair.com/ontheweb/blogs/daily/2008/04/dylan.html

Där finns också länk till Dylans radioprogram.

Om man scrollar neråt på samma sida finner man ett extremt snyggt bildspel om Madonna. Inte för att hon platsar bland mina favoriter, men bildspelet är läckert gjort.

Kollade nyss ...

... vilka av mina 116 uppladdade videor på YouTube som är de mest betittade. Tyvärr var det ingen helt egenproducerad video som intog förstaplatsen ;-) .

image233

Den mest sedda videon är en gammal klassiker på nätet, Ansiktsburk, som har fått 12676 träffar. På andra plats kommer min lilla parodi Välkomna te Hajk! med 10002 tittar. Jag rekommenderar Ansiktsburk för dem som är intresserade av ett roligt sätt att översätta ett främmande språk till svenska:


Får jag presentera ...

... min son? Ja, det får jag. Han heter Alessandro, har nyligen fått ett nytt jobb och sitter just nu i jumbojeten på väg till Bangkok. Det är han som är den stora glädjekällan här i livet. Han gillar kanske inte att figurera i min blogg, men å andra sidan så läser han den inte. Ja, det var bara det.

image232

Six feet under

Några scener från en av de bästa serier som visats på svensk tv.


Six Feet Under: Commercial: Funeral


Christo i Aspudden?

En bild jag tog efter att ha läst Eriks inlägg om den märklige konstnären Christo:

http://erik56.blogg.se/

image231

Meteoriter

Roade mig med lite ljudläggning häromdagen.


Nio hästbilder

Gick en Djurgårdspromenad med vännen Eva i fredags. Efter en läcker middag på Etnografiska museet mötte vi två oerhört stora hästar på Gärdet. De kom från den Beridna högvakten, heter Harry och Oden, bär pukor i offentliga sammanhang, reds av två vänliga damer som bland annat berättade att den här "hästsorten" (Shire) är den största i världen, eller i varje fall på Tellus. Respekt!

image221


image222


image223


image224


image225


image226


image227


image228


image229


Här finns mer info om Harry och Oden:

http://www.beridnahogvakten.se/

Se under "Hästar".

image230

Galenskaparna

Vart tog dom vägen, det sköna gänget från västkusten?

Spetsa öronen, det är kommentatorn som är grejen.


Ingen kol !

Husläkaren meddelade nyss resultatet från spirometriundersökningen: "97 % av den förväntade lungkapaciteten för personer i min ålder, inga hållpunkter för kol." Det får man vara nöjd med. Å andra sidan gav blodprovet besked om att jag har struma. Va?? Den 17 april ska jag ultraljudas för bedömning av storleken på min sköldkörtel. Va fan är det frågan om? Vill dom ha in mig i vårdapparaten redan?

Servern hittades inte ... grrr.


RSS 2.0