Bloggpaus

Nu drar jag till Värmland, Vänerns strand och "stenarna där barn jag lekt". Önskar er alla en god fortsättning på sommaren.
Navaluenga en mi corazón

Lena, som nyligen var här och hälsade på, hjälpte mig med rubriken "Navaluenga i mitt hjärta". Det här inlägget rymmer några av hennes fina bilder från den lilla byn Navaluenga uppe i Gredos-bergen i Spanien. Där bor Lena med sin man Manolo, hästen Ventisca (Snöstorm), hundarna Thor och Rocko samt ett för mig okänt antal katter och hönor. Hon har startat en liten skola i byn där hon undervisar i engelska medan Manolo bygger på huset. Jag har hälsat på några gånger i denna vackra och vilda trakt och hoppas kunna återvända innan jag lägger näsan i vädret.

Det är inte lätt att göra ett urval bland Lenas många härliga bilder, men här följer en serie som beskriver något av hennes liv utanför den spanska bergsbyn:


Lena och Rocko (Rocco?).

Rockos föräldrar, Thor och ?.

Thor vid floden.

Rocko med pappa Thor.

Rocko

Rocko

Idyll

Kanske skulle jag ha en åsna om jag bodde i Navaluenga.

Vackra Ventisca.

En liten bit av Gredosbergen.

Slutbild.

aforism.nu

Ultraljud mot möss, råttorVill du snabbt och bekvämt få fram ett bevingat ord?
Tycker du att det är jobbigt att slå i böcker för att
hitta visdomsordet du letar efter? Då har du kommit rätt!


Ultraljud mot möss, råttorPå aforism.nu kan du sekundnsnabbt söka bland 22343 st
visdomsord, limerickar, sportgrodor, mm och få fram just
just den sentens du söker.

Ultraljud mot möss, råttorSkriv in det eller de sökord som du vill skall vara
associerat med din aforism, så får du fram de
matchande alternativ som finns i vår databas.


Ultraljud mot möss, råttorMycket nöje med aforism.nu — din källa till bevingade ord....

http://www.aforism.nu/afordex.html

Fler besök

I går var Andreas här. Vi käkade, drack coh pratade massor, så mycket att jag glömde ta bilder. Men när Aurun dök upp i dag blev det några:
Aurun kollar Johns hemsida.


Hej då genom fönstret.

Tomteskur och evigheten


När jag var barn fanns det ett skurmedel som hette Tomteskur. Det var något fascinerande med burken som medlet fanns i. Lasse Åberg har beskrivit upplevelsen i sin nostalgi-bok Två lösa Boy och Rekordmagasinet. Hans text lyder:

"På Tomteskurburken är det en tomte
som håller en burk med en tomte som
håller en burk med en tomte som håller
en burk med en tomte som håller en burk
med en tomte ... osv i all evighet
Tomteskur var en av mina första
upplevelser av oändlighet, som det oändligt
rinnande vattnet på fiskaffärsfönstret
och den oändliga raden av mej själv
i hissen med två speglar
Så måste rymden vara, som en tomteskurburk"

När jag sökte på Google efter en bild som kunde illustrera texten, fann jag följande:

"En morgon när jag sätter på mig tröjan råkar jag sticka handen i en kastrull med hett vatten som mamma just går förbi med. Medan någon springer för att köpa salva står jag med handen under kallt vatten i badrumshandfatet. På hyllan över handfatet, i ögonhöjd för mig, står en burk Tomteskur ...


Den intensiva smärtan från handen etsar in bildupplevelsen.
Lund mars 1975
John Wipp"

En blogg att kolla in.

Hon kallar sig Ninni och tar såå snygga bilder, här är den senaste på hennes blogg fotografia.

Allium
 Foto: Ninni

Min bror Björn.

Jag fick en fin bild som jag inte hade tidigare. Tack Gunnel!


Painting live on internet

Jag var inne på en chat och där satt en kvinna och målade framför sin kamera. Vilken kul idé.


Guitarra Portuguesa - Ricardo Araújo

Dags för lite guitarra portuguesa igen. Kort introduktion på portugisiska, jag fattar nada men vad gör det när själva språket är som musik. Njut av fingrarnas dans över strängarna, både till höger och vänster.


En Stenmarkare

Inlägget föranlett av ett El Stiffo-inlägg, "Det som inspirerar".


Lite mer om det svenska språket.

Beträffande idag och i dag. När jag jobbade på Expressen var det i dag som gällde, på Aftonbladet skrev vi idag. I dag, när jag skriver som jag vill, blir det i dag, helt enligt Språknämndens rekommendation.

Beträffande de, dem och dom finns det olika uppfattningar; här några ord från Språknämnden:
Mitt barskåp


;-)

Tunnelbanekonst

Medan jag väntade på tåget vid Zinkensdamm tog jag några bilder på väggkonsten där. Tyvärr känner jag inte till namnen på konstnärerna bakom verken.

En promenad till brevlådan ...

... övergick till en promenad in till Söder, eftersom söndagens sista brevlådetömning i Gröndal redan skett. Med kameran som vanligt i fickan traskade jag runt en stund i Stockholms största stadsdel. Knäppte några bilder uppe på Yttersta tvärgränd innan jag ganska trött såg fram emot att vila benen och ryggen i tunnelbanetåget mot Liljeholmen. Och se, det fanns gott om sittplatser i en av vagnarna, vilket förklaras med de två slutbilderna här nedanför.

Loopen Marin, trevlig restaurang nedanför Liljeholmsbron.

Några motiv från Yttersta tvärgränd:

Och så de två bilderna som förklarar varför det var så gott om plats i en del av tunnelbanevagnen. Känsliga personer varnas!


Fyra sidor ...

... som jag gärna skulle vilja sprida på nätet och i bloggvärlden. De handlar om problemet sär skrivning, det som bör skrivas särskrivning. Jag ids inte skriva så mycket om det, nöjer mig med att här återge några sidor från Svenska språknämndens "Svenska skrivregler". Dom skiter väl vi i, tänker nog många. Kanske även språkliberalen Fredrik Lindström sällar sig till ignoranterna?
Tyvärr går det inte att göra sidorna större och mer läsbara här, men de mestadels unga människor som ännu inte lärt sig konsten att skriva ihop eller isär har säkert så bra ögon att texten går att läsa.

Länken här nedanför har jag haft i bloggen tidigare, men den tål att upprepas. Kanske borde den finns med som standard i varje inlägg? Det skulle kunna vara ett litet bidrag till fajten mot alla knäppa sär skrivningar.

http://www.skrivihop.nu/

En kartbild jag fann på nätet.Vågar man dra någon slutsats utifrån denna bild?
Nu sitter jag här och väntar på ett samtal från FRA ...

Min nya polare

Han/hon har flyttat in hos mig. Han/hon verkar trivas bra under lysröret på diskbänken och på tevens bildskärm när den lyser. Bristen på ljusskygghet talar för att det inte är en kackerlacka. Så vad är det då?


En dålig dag på jobbet.


Those were the days

Carl Lidbom och Anders Björck slänger käft i KU-förhören 1989.


Janne Schaffer plays Guitar Hero II


Välkommen till bloggen


Animation

Ingen märkvärdig musik men bitvis kul animation. MySpace' videor fungerar ganska likt YouTubes motsvarande. Om man klickar i bilden kommer man till MySpace och kan sedan se videon i fullskärmsformat.

Lukestar - Lake Toba


Ett barnansikteBild från Carolina, New York.

Stämma en gitarr

Nej, det här är verkligen ingen instruktionsfilm, bara lite lattjande med ljud i den inte alltför snabba förbifarten. Gjordes som ett utkast till något annat, men den sedvanliga lättjan fick mig att stanna vid skissen. Vanligen använder jag ingen stämapparat när jag stämmer den gamla guran, öronen får gälla. Balansen mellan gitarrljudet och min röst är dålig, men det spelar ingen roll eftersom jag inte säger något viktigt.


Tel Aviv in my heart

I går kväll chattade jag med Maria (numera kallar hon sig Naya) som satt vid sin grannes dator, med både cam och mic. Det var väl därför som jag senare på natten drömde att jag var i Tel Aviv. Jag har en aning om att det kommer att påverka min blogg ...


Jipsea

Jipsea har jag bara träffat en gång, i Tel Aviv för ett år sedan, det var ett fint möte. Intressant tjej från San Francisco som bodde några år i Afrika för att sedan flytta till Israel där hon lärt sig hebreiska. Jobbar bland annat som dj, en reggaetjej. Dessutom fotograferar hon. Jag gillar många av hennes bilder. Nyss besökte jag hennes sida på Flickr och laddade ner några foton. Här är tre av dem, bildtexterna är hennes.

My neighbours.

A great spot in Tel-Aviv, Cafe Bialik will be displaying Oum Kul Tuv's art for one month beginning May 5.

A girl i saw on the street, thought she too colorful not to photograph!

Stuff Smith - 1958 Jazz Party

Det finns grymt många gamla videor med underbara musiker på YouTube. Här en med fiolgeniet Stuff Smith, en man med outsinlig musikalisk fantasi. Det är en fröjd att höra hur han improviserar över harmonierna.

Back to Facebook 2

Den här roliga videon som Michaela skickade till mig förra året hade jag nästan glömt. (Vilket påminner mig om att jag måste ta mig igenom det där testet hon skickade för ett tag sedan.)


Back to Facebook 1

Jag lämnade Facebook för några månader sedan för att jag aldrig lyckades begripa hur den sajten fungerade. Nu är jag tillbaka där och gör ett nytt försök att fatta hur interfacet är konstruerat. Och det märkliga är att där ligger allt kvar som det var när jag lämnade Facebook. Vännerna finns där också. Hos systerdottern Naya hittade jag den här videon. Den som inte grips åtminstone lite av den här storyn ... Själv blev jag ganska rörd. Men som ofta har man sabbat det hela med en smörig sång. (Stäng av den.) Jag hade föredragit rena live-ljud.


Läcker reklam

Anna tipsade om den här snygga animationen.Undrar om Apple har presenterat något lika snyggt för iPhone?

Ännu en lugn dag.

Ännu en bra dag har passerat. Tog ett långt bad (i badkaret så klart, har inte badat utomhus sedan i Israel för ett år sedan), gick en plikt-mot-kroppen-promenad, tog några bilder, chattade med Anna för första gången på länge och konstaterade att köksspisen verkar vara på väg att ta slut. Ska ringa SKB:s felanmälan i morgon. Egentligen borde dom byta ut alla vitvarorna i köket, de har suttit där i snart 25 år.Två av många bra saker med Gröndal: närheten till vatten och stora grönområden.Det är ett rejält hål man har sprängt fram ur berget i Liljeholmen. Det ska bli intressant att se hur det nya centrumet kommer att te sig när det är färdigt.


Music and Sound

Sådärja, då var den sidan förenklad och spelbar. Tretton ofullbordade snuttar som kanske borde ha fått stanna på hårddisken ... Ligger som en spellista med autostart.

http://music-and-sound.ning.com/http://music-and-sound.ning.com/!

Strödda tankar och min nya ljudsajt.

El Stiffo hade ett inlägg häromdagen som jag gillade, "Tacksamhet och tankar" hette det. Jag skulle gärna vilja forma en del av mina inlägg på samma sätt, som en serie av av just tankar.

Ofta ligger jag kvar i sängen när jag vaknat och låter tankarna löpa fritt. Sedan en tid har jag min lilla kamera bredvid sängen. I den finns också en enkel bandspelare som jag använder allt oftare. Ljudfilerna kan jag sedan ladda över till datorn. Tyvärr saknas möjligheten att lägga in ljudfiler i bloggen, men det går att länka till någon annan plats på nätet där man kan placera ljud. Antagligen går det att länka till både MySpace och Facebook. I dag testar jag möjligheten genom att skapa en ny sajt på .ning. Tyvärr verkar det inte som om det går att lägga in en separat länk för varje ljudfil här på bloggen. Däremot går det att länka till min nya sajt "Music and Sound".Nu undrar jag om man måste vara medlem på Ning för att kunna lyssna på de ljud som finns på min sajt? Erik och El Stiffo, ni kan väl testa, ni som har lite erfarenhet av Ning. Skicka en kommentar så får jag veta hur det funkar.

Aldrig mer ensam ;-)

Nu kan du bli den du alltid önskat vara ...


Tyvärr är Macintosh-användare uteslutna från detta generösa erbjudande. Jag funderar allvarligt på att lämna Apple ...
;-)

Lester Young jammin' the blues 1944.Om någon skulle vara intresserad av att veta mer om den fine tenorsaxofonisten Lester Young, här finns en föreläsning på YouTube som handlar om honom, hållen av biografiförfattaren Douglas Daniels, "The Life and Times of Lester 'Pres' Young": http://www.youtube.com/watch?v=AWv1YTptk48

Not my job.Rolig bild från Lasse E.

Äntligen en "svensk" musikkanal!

Vännen Per, just nu i Stockholm, tipsade om en relativt ny radiokanal i Sveriges Radio, SR Världen heter den. Jag har ännu inte utforskat om den kan höras i den vanliga radion eller om det bara är möjligt på webben. Den här sortens musikprogram har jag saknat. Man sänder dygnet runt och det som gäller är vad som jag tror kallas för världsmusik, det vill säga musik från hela världen. De svenska musikkanaler som rymmer intressant kvalitetsmusik är få, just nu kan jag bara komma på P2. I P3 förekommer ett och annat inslag som kan vara hörvärt. Det som reklamradiokanalerna erbjuder i musikväg gör mig oftast lätt illamående. Men nu finns alltså SR Världen, med musik som i mycket liknar den som spelas i Lennart Wretlinds P2-program Klingan. Nämnde Wretlind är också en av dem som håller i SR Världen.

Den musikaliske hedersmannen
Lennart Wretlind.

Så, du som har tröttnat på den svensk- och västorienterade populärmusiken i skitkanalerna – här finns ett musikprogram som gör ett allvarligt försök att täcka in något av allt det som spelas runt om i världen. Låt-titlar, band- och musikernamn dyker upp på bildskärmen efter hand som musiken spelas, spellistor från tidigare sändningar ligger kvar på SR Världens hemsida en tid. Inte mycket snack, inga irriterande reklaminslag, bara musik. Tack Sveriges Radio och tack och lov för public service!

Om du inte redan har gjort det, koppla din dator till steroen och öppna dig för all världens musik.http://www.sr.se/cgi-bin/mall/index.asp?programID=2619&nyheter=


Några av artisterna du kan höra i SR Världen. (Längst ner till höger
en personlig favorit, Anoushka Shankar, en av Ravi Shankars två döttrar,
den andra är Norah Jones.)

Inget märkvärdigt

Det var bara det att jag satt och åt och tyckte att den där halva tomaten liknade ett hjärta.


Morgonrodnad

Tidig måndagsmorgon, klockan är tjugo i tre, jag sitter vid datorn, tittar åt höger, ser morgonrodnaden lite snett genom balkongfönstret, funderar några sekunder på att gå ut på balkongen och ta en bild, men är för lat och tar bilden från platsen där jag sitter.


Lenas bilder

Lena hade en massa fina bilder från Navaluenga som vi tittade på när hon var här. Jag passade på att ladda ner en del av dem till min dator. Här är en av bilderna, nya jycken Rocko, son till Thor och en vargliknande tik som jag glömt namnet på.


Det kommer fler bilder tagna av Lena.

Ny skrivbordsbakgrund

Lena och Thor i Gredosbergen.

Tjena Erik :-)
ÄNTLIGEN ...

... har jag funnit det perfekta spelet för mig!http://www.crazymonkeygames.com/Crazy-Flasher-2.html

Banned Commercials - Microsoft XBox


Charlie Parker & Dizzy GillespieDet går att överse med att ljud och bild inte ligger i synk.

Coleman Hawkins & Charlie Parker - Ballade/CelebrityColeman Hawkins - tenor sax
Charlie Parker - alt sax
Hank Jones - piano
Ray Brown - bass
Buddy Rich - drums

Fawlty Towers: "Germans"


RSS 2.0