Hockey Mama for Obama

Haha, här trillar det in den ena länken efter den andra med lustigheter. Nu var det broder Gösta som försåg mig med ett sånginslag från ett par som uppenbarligen inte diggar Sarah Palin. För egen del har jag lite svårt att hänga med i hela texten, men tillräckligt väl för att kunna le lite då och då. Klippet las ut på YouTube för tio dagar sedan och har redan betittats över 330000 gånger.


Kul från Lasse E

Han skickade den här länken till mig: http://www.apelsin.nu/classics/?url=halloween2

Det är från den sajten jag hämtat tre av dagens videoklipp. Där finns en hel del som kan pigga upp i det våta oktoberslutet. Tack Lasse. :-)

En klassiker

Kung Fu auditions:


Alkohol

Minns jag fel? Har vi inte hört den här på svenska för längesen? Påminn mig den som minns bättre.


In i väggen


Måndag kvällSkulpturen finns i korsningen Katarina bangata–Östgötagatan på Söder i Stockholm.

Pual Potts, inte Pol Pot!

Lite då och då blir jag på det klara över att jag inte riktigt delar många av tidens händelser med min omgivning längre. Det gör inte så mycket, även om jag förstår att det sker en del fina saker som jag missar. En ungefärligt återgiven dialog med min son kanske beskriver något av min "alienering":

Sandro: Känner du till Paul Potts?
Jag: Jag har läst en del om Pol Pot, ja.
Sandro: Har du hört honom?
Jag: Är inte han död?
Sandro: Alltså, inte Pol Pot i Kambodja, inte han med de Röda Khmererna.
Jag: Finns det en till Pol Pot?
Sandro: Paul Potts! Han som sjöng opera i Britain's got talent.
Jag: Inte en susning.
Sandro: Kom hit, vi kollar på YouTube så ska du få se något speciellt.


Och så sitter vi framför datorn och jag får för första gången ta del av "Paul Robert Potts" när han träder fram i den brittiska upplagan av Idol:Vem kan undgå att få gåshud och en tår i ögat inför sådana framträdanden? Inte min son och jag i alla fall.
Måste jag omvärdera min kritiska inställning till Idol nu? Nja, programmet är väl okej så länge man undviker att förnedra människor på det sätt som man så ofta gör. Men tydligen har man insett att många gillar att se folk bli förnedrade.

Här kan den som vill uppleva hur det gick i finalen för Pol Pot, förlåt, Paul Potts ska de' va'.

And the rest is history!

Naudo igen!

Jag har prenumererat på den här killens videor på YouTube sedan länge. Det innebär att så snart han lägger ut något nytt så får jag ett mail om det. Och nya inspelningar lägger han ut hela tiden, med täta intervall. Jag fascineras över med vilken lätthet och självklar musikalitet han hanterar sitt instrument. (Ett sting av avund upplevs understundom ... ;-))
Lyssna och titta här hur lekande lätt han tar sig igenom de avancerade ackorden i Elton Johns genialt vackra alster "Yellow brick road". Vad ska han med plektrum till, med dom naglarna!


Två dygn med Sandro ...

... och nu är han på väg till Hjo för en jobbintervju med ledningsgruppen där. Det känns tomt efter honom.


Det är mycket på gång.
En stund med huskatten Sotis.


På Kamarina, den grekiska favoritrestaurangen.


I väntan på slutlönen.


Sista dagarna med Uwe, den gamla tjänstebilen.

En bild av kalaspuffar ...

... som kanske bara Margareta förstår.


Nattens smiley ...

... snor jag utan att fråga om lov från Moas gård.


Fototriss-tema: smaken sött

Jag tog några bilder: en kristallskål med bitsocker (den blev rätt fin), några sockerpaket, en förpackning med osockrad flädersaft (men med sötningsmedel i, hehe), en guldnougat i gyllena papper – alltid något. Men så, av en slump, hittade jag några glömda bilder i arkivet:


Den ertappade gottegrisen Per på besök i hemlandet – han bor i Tokyo numera – blev lyrisk inför Konsums utbud av lösgodis. "Japans lösgodis kan inte mäta sig med det svenska", var hans bestämda kommentar.


You'll eat it non stop!


Getingfälla en het sommardag på Kafé Pladder. Livet är grymt, den frestande sötman blev deras hädanfärd.


Och som vanligt kan jag inte begränsa mig, bonusbilder har blivit en besatthet.


Vem av Värmlandstöserna skapade dessa fantastiska läckerheter, Birgitta eller Fredrika? Eller var båda inblandade vid tillkomsten?


Ljuvlig dessert på Auruns fest.

Okej, bara två till från de kreativa Karlstadstöserna:


Helt klart ett verk av Fredrika.


Nu börjar jag bli sinnessjukt godissugen!


Ursäkta min omåttlighet.

Här kan beskådas vad andra fototrissare associerat med begreppet sötma.

Ett fönster

Inspirerad av en fönsterbild hos Della mindes jag plötsligt ett fönster på Bergslagsgatan i Karlstad. Men var bland de 12322 bilderna i mitt arkiv fanns den bilden? Varför har jag inte skrivit in sökord för mina bilder? Nå, det tog en stund, men jag hittade den till slut:


En vacker bild ...

... som jag fått tillstånd att låna av globetrottern Della. Hon har en synnerligen intressant och vacker blogg med massor av bilder från resor runt om i världen. Besök gärna bloggen här och njut av bilderna. Tack Della :-)


Bilden är från Ecuador och Dellas bildtext lyder "en liten flicka som vaktar sin julklappsgodispåse med sötsaker".
 

Fula skivomslag

Erik tipsade om en sajt som presenterar fula skivomslag, med beska och roliga kommentarer därtill. Tyvärr hittar jag inte länken dit, ni får fråga Erik var den finns. Jag kom att tänka på det fulaste skivomslaget i min samling:
Jag undrar vad det var som fick mig att vända på skivan och läsa baksidestexten? Det normala hade varit att jag bara bläddrat förbi skivan i boxen. Dessbättre läste jag och fann att flera fina musiker medverkade på plattan, till exempel Janne Schaffer, Björn J:son Lindh, Kjell Öhman (fin pianist och vän på 50-talet), Mike Watson, Douglas Westlund, Malando Gassama, Weine Renliden, Olle Gustafsson (gammal lumparkompis från signalkompaniet och sedermera cellist i Sveriges Radios symfoniorkester), Leppe Sundevall och många fler. Det är en kanonplatta – trots omslaget – inspelad för 33 år sedan!

Vännen Lasse ...

... skickar då och då länkar som leder till intressanta och roliga sajter. Alldeles nyss ledde han mig till en plats som jag kommer att besöka igen, så snart jag får tid. En snygg bild på en karta med olika länders sedlar före euro-tiden ligger överst på sajten.


Bildens namn: Old Europe.

Blodbaden på Färöarna

En vän sände mig ett mail med text och bilder. Texten:
 
This happens in Denmark.
DENAMRK: WHAT A SHAME, A SAD SHAME. THIS MAIL HAS TO BE SEEN. THERE IS NO WORST BEAST THAN HUMAN KIND ITSELF!!!!
While it may seem, liar even today continues to be made this time of year BRUTAL, Dantesque, bloody slaughter in the Faroe Islands, which belong to Denmark. A country supposedly 'civilization' AND EUROPEAN UNION country. For many people this attack to life is unknown , to sensitivity. IN THIS bloody slaughter to attend Moz to 'show' entering adulthood (!) Is absolutely incredible that no one does A SHIT to prevent this barbarism that are committed against Calderon, an intelligent dolphin who has the particularity of approaching People out of sheer curiosity. 
fwd this everywhere, PLEASE.


Bilderna:
Vilka argument är det som brukar användas som stöd för att den här barbariska slakten får fortgå? Tradition och ekonomi? Eller en mördande häftig folkfest?

Bilden från Balata ...

... påminde mig om en bild jag tog i Ramat Gan i Israel förra året.


BalataHittade den här bilden på en sajt. Den fascinerade mig som bild, som mönster, färgskalan. Men inte skulle jag vilja bo i det gyttret. Ungefär så reagerade/tänkte jag först. Nyfikenheten drev mig vidare. Husen som avbildats finns i Balata, det största flyktinglägret på den ockuperade  Västbanken i Palestina. Här kan man läsa mer om hur det är att leva där.

Ett mail från Tradera ...

... meddelade att jag kan vara med och bjuda på en signerad soppåse från Ernst Billgren. Jag svarade att om säljaren skickar mig en tusenlapp så åtar jag mig gärna att slänga Billgrens sopor.Det hela påminner mig om att när en konstnär väl har skapat sig ett känt namn, så kan han erbjuda vilka sopor som helst till hugade köpare i snobbvärlden.

Inlägget hamnar inte under kategorin Konst, Funny stuff är en välvillig tolkning.

PS: Fast jag vet ju förstås inte vad soppåsen innehåller. Där kanske ryms ett mästerverk ...

Gnäll

Vaknar med ryggvärk; ett varmt bad brukar vara bra i det läget. Men inget varmvatten i kranarna och ingen värme i elementen. Och hos Konsum fortsätter man att höja priserna. Men i Darfur och på många andra platser är det mycket värre.

Great Pit Bull PR

Skyltar del 3:

Ingen kommer någonsin att fråga mig om jag har tagit några trevliga kort på skyltar. Det är nu som tillfälle ges att presentera vad som finns av skyltar i bildarkivet, nu och aldrig mer. Därför gör jag en sista djupdykning i bildsamlingen och ser vad som finns kvar av ej tidigare publicerade skyltobjekt. Jag lovar – aldrig mer!


Jag tror att det står något om att hundar inte får förorena på marken. Förhoppningsvis är hebreiskan inte rena grekiskan för hundarna i Tel Aviv.


Jag vet inte om vi förlorade kampen mot yuppisarna på Söder i Stockholm, men jag tror det. Möjligen är det en liknande kamp som pågår i Tel Avivs stadsdel Florentin.


Kan ett skyltfönster i Gamla stan i Stockholm definieras som en sorts skylt?


Även om klotter är ett sätt för klottrarna att skylta med sina tags, så kanske man ändå inte kan sätta likhetstecken mellan klotter och skyltar – eller ...?


Den svenska antroposofins Mekka?Saltå by


Två helsingborgare som gärna vill bo på den plats som skylten anger.

Skyltar ...

... är veckans tema i Fototriss. Hm, ännu en av mina böjelser, skyltar. Jag har bilder på ganska många sådana, både inhemska och uthemska. Det är "bara" att välja.

Miniatyrbilden här under bör inte räknas in i min egentliga fototriss, den finns med bara som en förklaring till bilden som följer därefter.


På avstånd tyckte jag det stod Glöm ej att läsa. Jag tog en bild, förändrade den i Photoshop och satte upp den på en dörr hemma som en liten påminnelse:

 

Nästa skyltbild är också den följden av lite lekande i Photoshop:Slutligen en bild från i somras då jag blev "åhörare" till en bilkrasch. (Bloggade om den, klicka här om någon vill läsa.) Föraren av bilen klarade sig utan allvarliga skador, men skylten fick sig en ordentlig törn:Det får bli mitt bidrag den här veckan. Valet av bilder var inte helt lätt, det fanns några till som jag gärna hade velat ha med. Om det finns någon annan skylt-fetischist bland fototrissarna så är hon/han välkommen att kolla mina ratade skyltar här.
Hm, jag har av allt att döma drabbats av den stora skyltgalenskapen, kolla här också.

Ratade skyltar

Varje vecka delas det ut ett ord i Fototriss som anslutna fotointresserade kan utgå ifrån, för att sedan skicka in tre bilder som hör samman med det givna temat. Den här veckan är ordet skyltar. Jag har ganska gott om skyltbilder, det blev lite svårt att välja vilka tre som skulle få vara med. Här är några bilder som inte fick plats i fototrissen:


Johansson – en man som vill vara lika stor som HOLLYWOOD. (OBS, detta är inte ett Photoshop-montage.)


Skyltar och reklampåverkan?


Michaela hänger upp "pepparkaksskyltar" inför julen.


Med hjärtat i Gröndal.


Bakom den här skylten bor Yifat som tar hand om en del av Tel Avivs många hemlösa katter.


Finsk "spritfest" hemma hos Klas.


David pekar på det hebreiska alfabetets första bokstav.


Skyltar i tunnelbanan i invandrartäta Tensta, Stockholm. Tyvärr kan jag inte bidra med en översättning.


I en hiss i Karlstad.


Jag har svårt att fatta att det gått över 22 år sedan det tragiska mordet begicks på Sveavägen.

Slutar här, men det finns säkert ytterligare ett dussin skylt-bilder i arkivet ...  ;-)

Down

ryggen värker
ögonen trötta
pensionen dröjer

vill sova

Drums and effects

Bild och ljud synkroniserade.Med hälsning från StudiOrmberget.

Plats för skratt


Pica pica

Kort men trevligt besök på balkongen:


Ryggen har pajat igen.

Måste nog försöka hålla mig borta från datorn ett tag. Allt det här sittandet i en stol som snart har tjänat ut sliter på diskarna mellan ryggkotorna. Just nu har jag höjt datorbordet så att jag kan stå en stund och skriva. Men innan jag försvinner från datorn vill jag få till ett inlägg riktat till alla dessa vänliga Fototrissare som hört av sig med beröm och uppmuntrande tillrop.

Promenaden i förrgår

En ordinär promenad bara, inget särskilt hände, det gör det nästan aldrig. Ögonen fastnade vid något då och då, ibland tillräckligt länge för att jag skulle ta fram kameran.


Kvinnor och hattar


Work hardInspirerad av möjligheterna på http://www.slide.com/arrange

Som nyss ...

... + en kanotist.


15 oktober


Mor och Rose Marie

Från min balkong


Rädda hyresrätten!Bilden är misslyckad såtillvida som jag inte fick med tidpunkten för lördagens samling på Medborgarplatsen.

Fullmåne i kväll


En fin dag

Det är sen förmiddag, jag sitter vid datorn med kaffe och den sista (?) cigaretten på sisådär en vecka. Det ser ut att bli en fin dag. Solen skiner, det blåser ganska kraftigt, termometern i skuggan på balkongen visar 12 grader. Nu ska jag ta ett långt bad med den lilla bandspelaren inom räckhåll. Sedan blir det en långpromenad längs Mälaren med kameran i fickan, genom skogen och Vintervikens trädgårdar. Kanske sitter Bruno där, då blir det säkert en stunds samtal. Kaféet intill är nog stängt nu. Och sedan hem till skrivandet. Som sagt, det ser ut att bli en fin dag.  :-)

TestkluddÄnnu ett kul tips från El Stiffo ledde till en sajt där man kan teckna, måla och skapa animationer. En bra sak är att hela skapandeprocessen spelas in och kan spelas upp i efterhand. Dessutom kan man direkt från sajten mejla en länk till dem man vill drabba med sina mästerverk. Jag var där en stund i dag och kluddade lite, som synes.
Här är länken till sajten: http://www.imaginationcubed.com/

Find more videos like this on Computer art

Fototriss – spetsigheter.

Bilder ger ord och tvärtom. Att associera mellan bilder och ord roar mig. Ett ord som är en bild, en bild som är ett ord.


Okej, jag vet, en spetsduk är inte spetsig. Jag kunde bara inte låta bli att ladda upp den ärvda bröllpsduken.
I det gamla plugget hade jag säkert fått underkänt på grund av "missuppfattning av ämnet".

Här finns fler bilder från Fototriss.

Hallucinationer – epileptiker varnas!För oss som gillar abstrakt form och rörelse, färgförvandling, kalejdoskopisk symmetri, fyrverkerier, högt tempo, virtuost slagverkande i skön stereo – och som vill hallucinera men räds LSD ;-)

Videon har huvusakligen tillkommit i programmen iMovie och Norrkross. Trummorna är hämtade från Ginger Bakers CD "Middle passage". De avnjuts bäst i hörlurar eller med datorn kopplad till stereoförstärkaren.

Beroende på trafiksituationen på nätet och den egna datorkapaciteten (och en del annat) kan det hända att videon hackar sig fram ibland. De korta avbrotten kan inträffa under de första cirka två minuterna, sedan brukar det flyta fint.

För helbild, klicka vidare till Computer Art.

Find more videos like this on Computer art

Inte ett ord om finanskrisen!


NUANCE och Borax på japanska

Nu måste jag blogga om en sajt där jag har roat mig en del under den senaste tiden, NUANCE. Inlägget vänder sig kanske främst till dem som är bekanta med Borax, men det riktar sig även till dem som är intresserade av språk och datoriserade röster.Här en länk till Nuance.

Hos Nuance kan man lattja med syntetiska röster som talar olika språk. Nyss skrev jag in några japanska tecken ... ... och ut kom följande (efter en omväg via YouTube):Att registrera sig hos Nuance är gratis, skriv in mailadress och ett lösenord och sedan är det fritt fram att börja experimentera med olika röster och språk. Resultaten av övningarna skickas som wav-ljudfiler till den egna datorn och kan alltså sparas och användas efter behag och fantasi. Här är länken som leder direkt till registreringssidan:

http://212.8.184.250/tts/demo_login.jsp


Jörn Donner om skrivande


Saxat ur en intevju i Sveriges Television.

Intervjun handlar om Donners biografi över den finlandssvenske poeten Elmer Diktonius. Se den här.

En erfarenhet

Jag upptäckte nyss att kaffe smakar annorlunda om man tillsätter en bit tvål. Gör inte det!

Ett totalt meningslöst inlägg

På tal om Nobelpriset så minns jag att någon rolig jäkel skrev att en person med Le Clézios utseende aldrig skulle kunna bli en bra författare. För hur skulle någon som ser ut som Tab Hunter kunna åstadkomma något av litterärt värde? (Och varför minns jag den jämförelsen men inte innehållet i Clézios essäsamling?) Frågan om den eventuella likheten har inte lämnat mig någon ro, så nu har jag kollat om Clézio verkligen var lik Tab Hunter, men det visade sig vara lite problematiskt eftersom Google inte erbjuder så många ungdomsbilder av Clézio. Svårt att få någon uppfattning utifrån de här bilderna, eller ...?


Lookalike? Njae ...

Det kom ett vykort ...

... från en god vän som känner en del av mina svagheter  ;-) notch, notch. Sex dagar tog det för kortet att färdas från Tunisien till min brevlåda. Den som först kan namnge min vän vinner en ... får ett ... eh, blir omnämnd i min blogg.En stund senare är vinnaren utsedd och omnämnes härmed som utlovat:

EL STIFFO !

Kastanjer

När det är höst och jag ser kastanjeträdens frukter, tänker jag nästan alltid på ett särskilt träd, ett träd som jag ofta passerade under i min barn- och ungdom. Någon gång vill jag skriva en dikt om det trädet, om de blanka kastanjerna man förde mot läpparna – men det får bli en annan gång. Trädet finns kvar, så här såg det ut för tre år sedan:


John Ericssonsgatan i Karlstad.


Ett annat träd.


HöstNobelpriset i litteratur 2008


Från SVT.


Jean-Marie Gustave Le Clézio (bild från DN)


Det är nog första gången som jag har läst något av en Nobelpristagare innan han/hon fått priset. Den här boken inhandlades den 22 december 1971.


 

Kvackis, en oförskämd krabat.


Det var den här Stiffo syftade på.

All great donkeys think alike by greattristanMake your own | Clone and edit

Shit

Sådana här mail har väl de flesta av oss fått. Att dom aldrig tröttnar, bondfångarna. Den här gången fick jag veta att jag vunnit fem hundra tusen pund på ett lotteri som jag inte ens deltagit i. Dom slantarna ska jag få, men först vill man ha lite uppgifter ifrån mig, bland annat mitt bankkontonummer ... ja, ni vet. Dessutom vill man att jag ska betala dem en del pengar innan jag får min lotterivinst. Suck!

Från: winner@skypelottery.com
Ämne: HELLO!!!
Datum: måndag 6 okt 2008 20.22.00 GMT+02:00
Svara till: ahagent1@gmail.com

Skype Awards Promo From The Desk Of The Promotions Manager
International Promotions/Skype Award Center 124 Stockport Road,
Longsight, Manchester M60 2DB - United Kingdom Reference Number: 1037231LL

This is to inform you that you have won a prize money of Five Hundred Thousand Pounds (500,000,00.) for the month of October, 2008. Prize promotion which is organized by SKYPE AWARDS. The Skype collects all the email addresses of the people that are active online, among the millions that subscribed to various websites. Six people are selected monthly to benefit from this promotion and you are one of the Selected Winners.

PAYMENT OF PRIZE AND CLAIM
Winners shall choose from one of the payment option stated below:

Bank Wire Transfer For this option, winners must provide the below stated information:
(1) Bank Full Name:
(2) Bank Full Address (including State and Country)
(3) Bank Telephone Number
(4) Bank Account Number
(5) Name of Owner of Account
(6) Swift Code
(7) Charge of Transfer (C.O.T) - 650 (Must be paid before consignment transfer of funds) B]

International Certified Cheque
For this option, winners must provide the below stated information:
(1) Your Full Name
(2) Your Complete Mailing Address
(3) A Scanned Copy of your ID clearly showing your face. (Note that this ID will be required to claim your parcel when it arrives your apartment).
(4) Insurance Fee & Shipment charge of 252 (Must be paid before consignment dispatch). All funds must be claimed no later than 5 days from date of Draw Notification. Any prize not claimed within this period will be forfeited. Stated below are your identification numbers: Below you will find a Processing Form, requesting your required Particulars. Please provide all requested information to help us process your claim in good time.

SKYPE ONLINE PROCESSING FORM REFERENCE NUMBER:____________________________
FULL NAMES:__________________________________ ADDRESS:______________________________________________
CITY:_________________________ STATE:__________________________________ ZIP: _____________________ PHONE:/FAX__________________________________ COUNTRY________________________________ SEX:_______________ AGE:__________________ MARITAL STATUS: _________________
OCCUPATION: ________________________ E-MAIL ADDRESS: _____________________________ NATIONALITY_________________________ PAYMENT OPTION: [A]_________________ / [B]_______________

Forms Should be returned to your claim agent with details below Agent Austine Hefner AHagent1@gmail.com Tel: +44-7035939320
CONGRATULATIONS ONCE AGAIN
Yours in service Patricia Elsworth (Lottery Coordinator)

------------------------------------------------------------------------------

WARNING! This Notification MUST remain confidential until your funds are successfully handed over to you to avoid disqualification that may arise from double claim. You may also receive similar e-mails from people portraying our image. This is solely to collect your personal information from you and lay claim over your winning. In the event you receive any e-mail similar to this notification letter we have emailed you, kindly delete it from your mail box and make no further correspondence to such persons or body. Skype shall not be held responsible for any loss of fund arising from the above mentioned.

Night of a thousand songsEl Stiffo tipsade om en sajt med intressanta ljud. Jag fastnade för det här, ljud inspelat vid ett vattenhål i Sydafrika, en fantastisk kör av olika djur skapar en rogivande känsla. Ljudexemplet här är endast en knapp minut långt, men för den som vill höra mer finns en cd att köpa här.

"Night of a Thousand Songs: The Living Sound of the South African Veldt (audio CD)
Distilled from several nights and early mornings of field recordings, this CD brings you right to the water's edge of a small waterhole in Madikwe Game Reserve, South Africa. In the span of about forty minutes you can experience a representative eight-hour night of sound, from the spectacular late-night chorus of frogs and toads, to the first threads of birdsong from the dawn chorus.
This recording may be enjoyed in many ways: as a calming background soundtrack for relaxation or exercise; as a meditation on the passage of Time; as documentation of a disappearing African wetland habitat; as a tool for the naturalist to hone his or her skills at identifying wildlife by ear; or simply as an experience of pure ambience—the living sound of life on Earth.
Includes an eight-page explanatory booklet."

Find more videos like this on Computer art

Fototriss - Energi

Hej Fototrissare!
Det här är mitt första besök hos Fototriss. Vännen Erik har tipsat mig om verksamheten här.
Det blev lite struligt vid mitt första försök att länka mina tre energibilder hit, kanske går det bättre den här gången?
Eftersom allting består av energi så borde det vara möjligt att avbilda vad som helst utan att avvika från temat.
Kanske ses vi igen?


Energiregistrerande


Energikrävande


Energigivande

Ett märkligt ljus

Häromkvällen lystes mitt rum plötsligt upp av ett utifrån kommande starkt ljus. Jag har ingen förklaring till varför den passerande båten var försedd med dessa kraftigt lysande lampor.


Ord

Tar en paus i korrläsningen av Fredrikas intressanta examensarbete om döden i Astrid Lindgrens barnböcker. Röker en cigarett och kaffar (vad är det?) ;-) . Under läsningens gång slår det mig åter att jag läser alledeles för sällan numera. Ord föder tankar, och ett ord som jag stannade inför alldeles nyss var ordet förlust. I Akademiens ordlista ser jag en lustighet, två likartade ord med helt olika laddning intill varandra:Är förlustens bot förlustelsen?

Klotter


Time is money


Created by

En sida för El Stiffo?


Animated_Handwriting by Crazyprofile.com

Fjärilar


Det kan ta ett tag, men sedan komer dom taktfast flaxande. Först en blå, sen en vit med röda prickar, så en gul ...

Butterflies at crazyprofile.com

A remarkable cigarrett!


Japaner, japaner ...

Varje månad som har 30 dagar (lär mig aldrig vilka det är) har jag ett problem vid övergången till nästa månad. Problemet blir alltid löst, men jag glömmer ständigt på vilket sätt det skett, hur jag gjort. I början av det här århundradet köpte jag ett billigt armbandsur i Tokyo. Det har fungerat fint, till exempel har jag bara behövt byta batteri en gång. Men uret är inställt på att byta datum efter 31 dagar. Kanske är det så i Japan att alla månader har 31 dagar, jag vet inte. Samtidigt övergår det till att visa dagens namn med ett japanskt tecken. Efter en stunds skruvande såg det i dag ut så här på klockfan:Men vad spelar det för roll, jag är pensionär och struntar väl i vilken dag det är! De flesta räkningarna betalas ju ändå med autogiro.
(Hm, hur kategoriseras ett sånt här inlägg? Det får bli i Funny stuff.)

Mer kul från Gösta.

Med kommentaren "Stor psykologi!".


Med Sandro på Skype!

Få saker får upp mitt humör lika mycket som ett långt och fint samtal med sonen. Och när man kan göra det gratis på Skype med bild så blir det ju ännu bättre. Så nu känns det fint efter dagens långsnack med Sandro.

Han gjorde ett Pavlovskt experiment med mig, ville se om jag började dregla när han höll fram en flaska av min favoritlikör Benedictine:Min reaktion avbildades i andra änden av kabeln och översändes direkt:Alla borde ha Skype med helbild över skärmen:Stillbild från den inspelade videosnutten:


Mac är skit!

Med Alessandro på Skype.


RSS 2.0