Kyrillisk SPAM

Sedan jag fick ett nytt modem från Comhem, som är min tv- och internetleverantör (och som gärna vill ta hand om min telefoni också), rasar det in mer spam än tidigare. Dom vill förstås att jag ska köpa något av deras spam- och säkerhetsfilter för en månatlig penning. No way! Självklart ska dom tillhandahålla ett spamfritt abonnemang utan extra kostnad.

En del spam väcker min nyfikenhet, som det här från den återkommande avsändaren "Del Toro". Jag förmodar att det är El Toro, Tjuren, som avses. Då kan man kanske förmoda att bakom dessa kyrilliska bokstäver döljer sig det gamla vanliga "erbjudandet" om en grövre och längre penis samt billig viagra; "make your wife a happy woman", som det brukar stå i en del spam-reklam. Ämnet vore kanske värt en längre blogg än den här.
image148

image147

Kommentarer
Postat av: Erik

Hoppas du har en bra brandvägg Bosse!
Det är ofta i dessa spam, när de öppnas, som datorer får virus och s k "Trojanska hästar" som sedan plötsligt styr din dator eller läser av allt du gör. Så akta dig, spam slängs lämpligen bara bort, utan att du öppnar dem och kollar innehållet. Bland det värsta du kan göra är att öppna eventuella bifogade filer eller ta över dem från e-posten till din hårddisk.
Men du har väl skaffat ett bra skydd?
Allt väl
ösrnkar em van

2008-02-08 @ 22:03:09
Postat av: Anonym

Jag tror att jag är tämligen väl medveten om vad spam är och/eller kan vara. Att vanliga textdokument, alltså inte bifogade filer, skulle kunna innehålla exempelvis en trojansk häst ... nä, det betvivlar jag. Sedan är jag väl lite undrande inför vilken funktion min brandvägg kan tänkas ha när mailen redan ligger i min mailbox?
Tack för omtänksam varning, men faktum är att jag känner mig ganska lugn. Under de tio år som jag kört Mac hemma tror jag inta att jag haft ett enda virus. I varje fall har jag inte haft något som skapat oöverstigliga problem. Så jag tror nog att du kan relaxa lite, Erik.

2008-02-10 @ 01:34:12
Postat av: ElStiffo

Det finns folk som samlar på roliga spam.Eller bygger hus i backen...

2008-02-11 @ 08:26:14
URL: http://elstiffo.blogg.se
Postat av: ElStiffo

"ösrnkar em van" , ren dadaism :-)

2008-02-11 @ 09:10:32
URL: http://elstiffo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0