Ögon

Någon som har försökt att ta en närbild på ett eget öga? Det kan vara ganska knepigt att fixa ljuset och skärpan. Och hur blir man av med speglingen av omgivningen i ögonreflexen. Jag stod vid köksfönstret och knäppte bild efter bild, och senare upptäckte jag att man kunde se både huset mittemot och min frukosttallrik med äggkopp i ögat.


Kommentarer
Postat av: Fröken Källgren

Är alla bilder på ditt öga? Färgen är ju olika från bild till bild, märkligt.

Men ja, man kan se huset mittemot =)

2008-06-09 @ 18:46:56
URL: http://siggelina.blogg.se/
Postat av: Bosse67

Färgen varierar på grund av lite olika inställningar i bildbehandlingsprogrammet. Bilderna i bloggen är inte i verklig storlek; hade de varit det så hade du kunnat se äggkoppen också. ;-)

2008-06-09 @ 19:34:32
Postat av: Erik

Vilken ögonparad. Ser lite kusligt ut... Får mig att tänka på Bunuels film "Den andalusiska hunden" där ett öga skars upp med en rakkniv, burrr...

När jag var över i Helsingfors blev jag varse att det finns starr i släkten. Så jag försökte kolla upp starrkontrolläget i Landstinget idag. Suck, där var det lååång kö. Får se till att besöka husläkare och få remiss, så får vi se vilket år jag kan få mina ögon kollade...

Ha en fin tisdag Bosse, kanske sista soldagen på ett tag.

2008-06-09 @ 19:42:40
URL: http://erik56.blogg.se/
Postat av: Bosse67

Kusligt? Tack ska du ha ;-) En kompis har färgat hår och en har kusliga ögon ... Men va fan nu då? Hehe. No hard feelings, men hur går associationerna där borta på Torsten Alms egentligen? Fast visst kan jag förstå att du kom att tänka på den andalusiska jycken. Några avsikter liknande den sekvensen har jag dock inte!

För egen del har jag varit fascinerad av ögon så länge jag kan minnas. Och det har inte berott på att jag har ängslats över starr ...

2008-06-09 @ 20:45:12
Postat av: Erik

Hmm, jo jag upplever dessa åtta ögon som lite kusliga där de är uppradade som i detta inlägg...

Visst kan ögon vara vackra! Men det är mer hela paketet, inte så här närgånget ;-)

Sedan må det vara som det är med starr och färgat hår... Bland homeopater finns det dom som glor en djupt in i ögonen och på så vis ställer olika diagnoser. Av en slump gjorde jag detta med en gammal arbetskompis (som pluggat inom alternativmedicin) och flera saker hon såg i mitt öga stämde väldigt bra. Mediciner lämnar spår i iris (olika missfärgningar mm) och tydligen kan även vissa sjukdomar ge sig till känna i ögat.

Tjaa, vet inte varför jag nämner detta? Bra att inte du tänker återskapa Bunuels mästerverk (he, he) lustiga dagar har vi... spännande, men också spänningsskapande inne i mitt huvud. Så kan det bli :-)

2008-06-11 @ 17:41:15
URL: http://erik56.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0