Båtar, båtar ..."Att han aldrig slutar med sina båtar!" tänker/säger kanske någon? Det gör jag nog – när jag flyttat härifrån.

Vad gör Kustbevakningen i Mälaren? Bevakar gränsen mot Västerås? Och hur låter en tändkulemotor? Nej, det är nog inte en sådan som hörs i den sista filmsekvensen. Jag lyssnade till några exempel på nätet och det lät inte riktigt som ljudet i filmen. Lyssna själv här: http://www.llaurin.se/


Kommentarer
Postat av: Lars Elf

Snipan har förmodligen en tvåcylindrig marinmotor tex en Göta,Solo eller volvos MB 10 som gör ca 2000 varv/min har stor cylinder volym och kan dra en stor propeller dom kunde ofta köras på fotogen också.

Vi hade en tändkula när jag var liten. På tomgång tände den bara på vart färde varv med ett enormt vridmoment på lite högre varv, ca 800 var nog regel vid gång och vi sköto god fart

2008-08-13 @ 21:14:39
Postat av: Bosse67

Det där är vad jag kallar en kommentar! Och än en gång inser jag att jag ju har missat det där med motorer alldeles för mycket. Tack Lasse, nu vet jag vart jag ska vända mig med frågor i ämnet.

2008-08-13 @ 22:32:59
Postat av: Erik

Trevlig liten film, flytetyg är mysiga. Så du fångade s/s Blidösund en av de få gånger de tog Hammarbykanalen in i Mälaren. Oftast ångar de ut mot Vaxholm... Läste Lars kommentar, anar att det sista flytetyget "bara" var en tvåtaktare som dunkar på över Mälarens vatten. Men mysigt låter det! Tändkula eller ej :-)

2008-08-14 @ 01:12:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0