EU-registrering av bloggare?

EU och Sverige påminner allt mer om diktaturstater; medborgarna ska kontrolleras in i minsta detalj. Senast i raden av åtgärder var lagförslaget om FRA:s signalspaning som gick igenom (med smärre förändringar) i riksdagen. Och nu EU-förslaget om obligatorisk registrering av bloggare med namn och bild. Att vi i Europa har en så kallad demokratisk valprocedur är sannerligen ingen garanti mot att vi inte snart sitter i en stat som är minst lika misstänksam mot medborgarna som vilken kommunistisk diktatur som helst. Och vilken skillnad är det i dag i praktiken mellan en superkapitalistisk demokrati som USA och en lika superkapitalistisk kommunistisk diktatur som den i Kina?

Här sitter jag och tittar på den gamla arbetskamraten Anna som numera läser upp nyheter i Rapport. Ingen skugga över henne, "she's just a messenger".


Kommentarer
Postat av: Erik

Bra skrivet Bosse! Håller med till 100 procent och har så smått funderat på vad vi i OBE kan göra åt denna annalkande problematik. Det känns som en snöboll som börjat rulla nerför branten. Måste stoppas i tid innan den blivit för stor! Skrämmande att så mycket folk verkar tycka att FRAs tjuvlyssnande är helt okej. Hur fasen kan man tycka det? Aningslöst beteende, fast känns igen.

När kommer revolutionen, när uppstår den sanna folkstormen, med stora demonstrationer mm?

Är det bara bristen på tillräcklig lön som får folk att agera?

Nää, måste göra annat. Lär återkomma i ämnet under helgen...

Ha det så bra, bloggvän!

2008-06-27 @ 21:38:13
URL: http://erik56.blogg.se/
Postat av: Elstiffo

Dennis Töllberg, professor i rättsvetenskap, sa i kväll i Kunskapskanalen att Sverige är infantilt i dessa frågor. Han var uppfriskande i sin direkthet. Jag tror att alla (som vågar) måste börja prata på sitt jobb, i sin förening eller var som helst om demokrati, mänskliga rättigheter o.s.v. Det gäller också att börja skaffa sig kunskap. Jag har en pocket om de mänskliga rättigheternas historia som jag bara skummat. Dax att läsa ordentligt.

2008-06-28 @ 00:06:01
URL: http://elstiffo.blogg.se/
Postat av: Erik

Håller med dig ElStiffo. Vi måste börja väcka det slumrande folket! Mänskliga rättigheter, ja vi håller på att "sumpa något" som vi sett som självklart, när folk i andra länder får slåss för sina rättigheter (på blodigt allvar).

Det är skrämmande, flatheten (och säkert också okunskap) och den kusliga, omvända bevisbördan (argument i FRA debatten; har du rent mjöl i påsen så berör lagen inte dig. TRAMS!)

Vilka människor sitter i EU-parlamentet?

Men att börja på arbetsplatser och föreningar, bra idé!

2008-06-28 @ 08:50:21
URL: http://erik56.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0