Äntligen en "svensk" musikkanal!

Vännen Per, just nu i Stockholm, tipsade om en relativt ny radiokanal i Sveriges Radio, SR Världen heter den. Jag har ännu inte utforskat om den kan höras i den vanliga radion eller om det bara är möjligt på webben. Den här sortens musikprogram har jag saknat. Man sänder dygnet runt och det som gäller är vad som jag tror kallas för världsmusik, det vill säga musik från hela världen. De svenska musikkanaler som rymmer intressant kvalitetsmusik är få, just nu kan jag bara komma på P2. I P3 förekommer ett och annat inslag som kan vara hörvärt. Det som reklamradiokanalerna erbjuder i musikväg gör mig oftast lätt illamående. Men nu finns alltså SR Världen, med musik som i mycket liknar den som spelas i Lennart Wretlinds P2-program Klingan. Nämnde Wretlind är också en av dem som håller i SR Världen.

Den musikaliske hedersmannen
Lennart Wretlind.

Så, du som har tröttnat på den svensk- och västorienterade populärmusiken i skitkanalerna – här finns ett musikprogram som gör ett allvarligt försök att täcka in något av allt det som spelas runt om i världen. Låt-titlar, band- och musikernamn dyker upp på bildskärmen efter hand som musiken spelas, spellistor från tidigare sändningar ligger kvar på SR Världens hemsida en tid. Inte mycket snack, inga irriterande reklaminslag, bara musik. Tack Sveriges Radio och tack och lov för public service!

Om du inte redan har gjort det, koppla din dator till steroen och öppna dig för all världens musik.



http://www.sr.se/cgi-bin/mall/index.asp?programID=2619&nyheter=


Några av artisterna du kan höra i SR Världen. (Längst ner till höger
en personlig favorit, Anoushka Shankar, en av Ravi Shankars två döttrar,
den andra är Norah Jones.)

Kommentarer
Postat av: Erik

Tack för tipset Bosse! Har redan lyssnat en stund, härlig musik :-)

Även Kjell Alinge har en trevlig variant av Eldorado i två timmar varje vecka på www.sr.se Skön musik och hans röst är som en smekning för trumhinnorna ;-) Nu senast var den lite Brian Eno, inte dumt alls...

2008-07-10 @ 21:44:35
URL: http://erik56.blogg.se/
Postat av: Ninni

Tack för tipset! Det är säkert något som passar mig. Tack också för alla vänliga ord...det värmer ska du veta.

Må så gott!

2008-07-10 @ 22:11:03
URL: http://piona.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0